Drie tips om een goede autofinanciering te scoren

Drie tips om een goede autofinanciering te scoren

5 juli 2021 0 Door Admin

Als je een nieuwe auto aan wilt schaffen, dan is het belangrijk dat hier ook geld beschikbaar voor is. Alleen is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar met slechts enkele tips kun je ervoor zorgen dat je toch een goede autofinanciering in handen hebt.

Een flexibele lening aangaan

Een van de leningen die je af kunt schaffen is een flexibele lening. Deze lening sluit je vaak af bij de verkopende partij. In feite betaal je hierbij de auto helemaal af gedurende een bepaalde periode. De flexibiliteit zit hem echter in de periode erna. Zodra je de auto afbetaald hebt, kun je namelijk bepalen of je de auto in jouw bezit houdt of niet. Zo kun je hem ook weer inruilen voor een andere auto.

Een vast bedrag met een persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een andere mogelijkheid voor een goede autofinanciering. Deze lening ga je aan bij een bank. Je vraagt het bedrag aan dat je wilt gaan lenen, waarna je in maandelijkse termijnen terug gaat betalen. Hier wordt wel een rentevergoeding over gevraagd. Een groot voordeel is dat je het geld voor jouw nieuwe auto direct in handen hebt. Alleen kan het wel lang duren voordat je het hele bedrag afgelost hebt. Hier vind je altijd een goed passende lening.

Een auto leasen

Als laatste kun je gaan kijken naar de mogelijkheid tot leasen. Dit doe je bij de dealer zelf. Ook hier betaal je een maandelijks bedrag. Het contract kan vast aangegaan worden voor een bepaalde tijd, waarna je de auto weer inlevert. Hierdoor heb je wel de auto van jouw dromen in handen en hoef je ook geen koper te vinden als je voor een nieuw voertuig wilt gaan. Je gaat genieten van veel voordelen door deze autofinanciering.