Wat komt er bij het leasen van een auto kijken?

Wat komt er bij het leasen van een auto kijken?

18 mei 2021 0 Door Admin

Ben je op zoek naar een nieuwe auto maar wil je geen gloednieuwe auto aanschaffen en vertrouw je een tweedehands auto niet genoeg? Dan zou het leasen van een auto wellicht beter bij je passen. Zeker op het moment dat je de auto misschien voor een korte periode nodig gaat hebben, is het zonde om een groot bedrag neer te tellen voor een auto die je na korte tijd alweer wegdoet. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een lease auto. In deze blog lees je wat het leasen van een auto inhoudt en lees je uit welke verschillende lease opties je allemaal kunt kiezen.

Wat houdt het concept leasen precies in?

Een auto leasen zorgt ervoor dat je niet in één keer het aankoopbedrag van de auto hoeft te betalen. Je huurt de auto van de leasemaatschappij en betaalt een vast bedrag per maand, wat wordt vastgelegd in een leasecontract. De looptijd van het leasecontract bepaal je zelf. Je kunt vaak uit verschillende perioden kiezen, van 6, 12, 24 tot 60 maanden. De auto blijft eigendom van de leasemaatschappij, maar aan het einde van je leasecontract kun je ervoor kiezen om de auto van hen over te kopen. De maandelijkse prijs die jij voor je lease auto betaalt, bevat ook de wegenbelasting, verzekeringen, reparatiekosten en nog veel meer. Zodat jij alleen dat maandelijkse bedrag en de benzinekosten hoeft te betalen.

Houd er wel rekening mee dat een leasecontract bijvoorbeeld invloed heeft op het afsluiten van een hypotheek voor je huis of het kiezen van een mobiel abonnement.

Uit welke verschillende soorten lease opties kun je kiezen?

Wist je dat je naast particulier en dus private lease ook voor andere lease opties zou kunnen kiezen? Je zou namelijk ook voor een zakelijk leasecontract kunnen gaan als je de auto alleen voor zakelijke doeleinden wil gaan gebruiken. Daarnaast bestaat er de laatste tijd ook occasion lease, wat het leasen van een tweedehands auto betekent. Occasion lease is stukken goedkoper, omdat de waarde van een tweedehands auto ook veel lager ligt dan van een nieuwe bak.

Een andere optie om een auto te leasen is short lease. Dit gaat om erg korte leasecontracten met een looptijd vanaf 1 of 2 maanden. Dit is vooral interessant wanneer je echt alleen tijdelijk intensief gebruik van de auto dient te maken, bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat of omdat je eigen auto gerepareerd moet worden.