Favoriete Japanse auto’s voor de import

Favoriete Japanse auto’s voor de import

14 juli 2021 0 Door Admin

Japanse auto’s blijven een vaste favoriet op de markt voor tweedehands auto’s vanwege hun immense waarde en uitstekende betrouwbaarheid.

Met zo’n groot aantal Japanse fabrikanten maken van een scala aan auto’s die zowat elke markt te vullen, vindt u uzelf massaal verwend voor de keuze bij het hebben van een blik door de gebruikte auto classificaties.

Hier zijn geweldige modellen die u zou moeten bekijken als u een gebruikte Japanse auto wilt.

Mazda MX-5

Hoewel de Mazda MX-5 een slechte keuze is als je een gezin van zeven personen hebt, is het een uitstekende roadster als je een weekend auto wilt, of als je geen kinderen hoeft te vervoeren.

Het recept voor de MX-5 is altijd verfrissend eenvoudig geweest: laaggeplaatste auto, achterwielaandrijving, dak naar beneden. Als gevolg daarvan heeft Mazda er wereldwijd miljoenen van verkocht. En dankzij het uitgebalanceerde chassis en het lage eigen gewicht is het enorm leuk om met de MX-5 te rijden. Als alternatief is het even leuk om met het dak naar beneden te rijden.

Onder de motorkap heb je de keuze tussen een 1.5-liter of 2.0-liter benzine, die respectievelijk 130 en 158 pk leveren. Ze zijn niet bijzonder snel, maar belonen fervente bestuurders met hun toerengretigheid. Bovendien halen ze zonder al te veel problemen meer dan 40mpg.

Suzuki Alto

Nog een uitstekende Japanse stadsauto heeft de lijst gehaald, dit keer in de vorm van de Alto, die een groot succes is geweest voor Suzuki in het Verenigd Koninkrijk. De Alto is ongelooflijk betaalbaar om te kopen, en zij komen met een respectabele hoeveelheid van uitrusting voor hun stickerprijzen ook.

Kopers genieten van de lage bedrijfskosten, fatsoenlijke specificatie (op SZ3 en SZ4 modellen in het bijzonder) en een grote reputatie voor betrouwbaarheid. Alle Altos zijn uitgerust met een 1.0 benzinemotor die goed is voor meer dan 60 mpg gecombineerd en een lage CO2-uitstoot van slechts 103 g/km.

Tip: https://easyimport.nl/

In een Alto zul je waarschijnlijk niet veel drag races winnen, maar zijn compacte proporties en uitstekende zicht maken dit goed in de stad, waar hij gemakkelijk te manoeuvreren is.

Toyota AYGO

Op het gebied van stadsauto’s kun je simpelweg niet fout gaan met de Toyota AYGO, die een zusterauto is van de Citroën C1 en Peugeot 108. Alle drie de modellen zijn sinds de lancering in 2005 bijzonder populair bij Britse kopers.

Oorspronkelijk was de AYGO alleen verkrijgbaar in de uitvoeringen AYGO, Plus of Sport, maar een tweede golf in 2008 bracht de speciale edities Black, Blue en Platinum voort. Deze hadden allemaal verschillende kenmerken die populair bleken bij de kopers.

Een facelift in 2012 verfriste het uiterlijk van de AYGO voordat in 2014 een volledig nieuw model werd gelanceerd (generatie op de foto), samen met een gloednieuwe Citroën C1 en Peugeot 108. De nieuwste generatie AYGO is zeker een scherp ogende auto, en onderscheidt zich echt van de rest van de menigte. Het is zelfs verrassend leuk om in te rijden.

Toyota iQ

De Toyota iQ is een van de kleinste vierzitsauto’s van Groot-Brittannië en biedt ongelooflijk veel ruimte in een belachelijk kleine verpakking. Voorin is het moeilijk te zien dat je in een auto met zulke kleine afmetingen zit; pas als je naar de achterbank en de “bagageruimte” kijkt, merk je hoe klein deze briljante kleine stadsauto is.

Met 32 liter ruimte (nee, dat is geen typefout) is de bagageruimte niet echt om over op te scheppen. De 50:50 deelbare achterbank kan worden neergeklapt om meer ruimte te creëren, 238 liter is dan beschikbaar.

De iQ is leverbaar met een 1.0-liter of een 1.33-liter benzinemotor, die respectievelijk 67 en 97 pk levert. De kleinere motor is het meest geschikt voor stadsverkeer, terwijl de grotere motor verrassend pittig aanvoelt in een auto van het formaat van de iQ.

Mazda2

De Mazda2 is een meer dan geloofwaardige concurrent voor de Ford Fiesta en Opel Corsa, met vergelijkbare afmetingen en lage gebruikskosten op de eerste plaats in een indrukwekkende lijst van referenties.

Uitgelicht: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/

Met 280 liter is de bagageruimte misschien niet de grootste in zijn klasse, maar hij is ook zeker niet de kleinste. De Mazda2 is een specifiek vijfdeurs model, dus de toegang tot de achterkant van de auto is superhandig; ideaal voor gezinnen met een kinderzitje.

Deze generatie Mazda2 is uitgerust met een atmosferische 1,5-litermotor, die verkrijgbaar is in versies met 74 pk, 89 pk of 113 pk. De motoren moeten relatief hard worden aangespoord om prestaties te leveren, maar dankzij de vlotte versnellingsbak en het uitgebalanceerde chassis is dat geen karwei.