Een gebruikte zakelijke auto leasen

Een gebruikte zakelijke auto leasen

2 april 2021 Uit Door Admin

Een gebruikte auto leasen, is een lease vorm die de laatste jaren sterk is toegenomen. Dit komt door een sterke toename in het aanbod. Door de financiële onzekerheid groeien bedrijven nauwelijks meer en is krimpen of zelf het failliet gaan van bedrijven in toenemende maten realiteit geworden.

Hierdoor krijgen leasemaatschappijen veel gebruikte auto’s terug. Deze gebruikte lease auto’s worden door de bedrijven vroegtijdig ingeleverd, waar de leasemaatschappij gecalculeerd heeft dat de lease auto na 4 jaar ingeleverd zou worden, krijgen ze de gebruikte lease auto nu al op de stoep.

Hierdoor is het gebruikte auto leasen steeds meer op de markt gekomen. Behalve het aanbod is ook de vraag toegenomen. Het leasen van een gebruikte auto is namelijk voordeliger dan het leasen van een nieuwe auto. Is onzekere tijden kiezen de bedrijven dan ook voor de goedkoopste prijs. Tevens zit er aan het leasen van een gebruikte auto vaak een kortere looptijd. Door dit voordeel zitten bedrijven dus minder lang een leasecontract voor het leasen van de auto vast.

Het leasen van een gebruikte auto komt ook steeds vaker voor bij starters of eenmanszaken. Doordat het financiële risico kleiner is voor zowel de onderneming als de leasemaatschappij. Ook geeft het leasen van een gebruikte auto meer flexibiliteit.

Het zakelijk auto leasen is de meest voorkomende vorm. Het zakelijk auto leasen komt veel vaker voor dan particuliere auto lease.

Zakelijk auto leasen

Het zakelijk auto leasen heeft ook een grote invloed op alle rijdende auto’s in Nederland. 1 op de 3 rijdende auto’s betreft namelijk een lease auto.

Veel zakelijke ondernemingen kiezen voor het leasen van een auto omdat dit de administratieve lasten sterk verminderd. Ook ligt het risico de te leasen auto bij de leasemaatschappij en niet bij de zakelijke onderneming zelf. Door de inkoop voordeel dat de leasemaatschappijen hebben is het vaak voor de zakelijke klant ook goedkoper om de auto te leasen.

De zoektocht van de zakelijk klant naar een geschikte leasemaatschappij die met de voorwaarden voor het leasen van een auto aansluit op de onderneming kan een lastige en tijdrovende zijn. De voorwaarden voor het leasen van een auto verschillen namelijk enorm per leasemaatschappij. En als zakelijke klant zit u toch al snel 4 of 5 jaar vast aan het leasecontract. U kunt dan niet zonder het maken van hoge afkoopsommen de te leasen auto zomaar weer inleveren.