Tips om een auto goed te onderhouden

Tips om een auto goed te onderhouden

28 juni 2021 2 Door Admin

Het is algemeen bekend dat een grote kostenpost van het hebben van een auto niet in de aanschaf zit, maar juist in het onderhoud. Onderdelen die stuk gaan, onderdelen die verslijten en ongelukken zijn allemaal dingen die kunnen zorgen voor een hoge en ongewenste rekening. Gelukkig worden de kosten van ongelukken en beschadigingen wel gedekt door de verzekering. Mits je natuurlijk een goede allrisk verzekering hebt afgesloten. Echter zijn slijtages en onderhoudskosten vaak voor de eigen rekening. Soms kan deze rekening zo hoog oplopen dat je misschien wel aan het overwegen bent om een nieuwe auto te kopen. Een nieuwe auto kopen is natuurlijk erg duur. Daarom is het raadzaam om zo zuinig mogelijk met een auto om te gaan. Dan kan de auto zo lang mogelijk mee gaan. Hoe doe je dat?

Lees de gebruiksaanwijzing

Elke auto beschikt over een gebruiksaanwijzing. Meestal bevindt deze zich in het dashboard kastje. Mocht dit niet zo zijn, zoek dan op internet de gebruiksaanwijzing van het juiste model auto op. Hou hiermee natuurlijk rekening met het bouwjaar. Zorg ervoor dat je de gebruiksaanwijzing tenminste één keer leest wanneer je een nieuwe auto koopt. Hierin zijn namelijk belangrijke details te vinden over veelvoorkomende problemen en hoe deze op te lossen. Zo kun je dus kleine problemen waar je tegenaan loopt bij jouw auto, zelf snel en veilig oplossen. Dat is namelijk erg belangrijk, het snel aanpakken van kleine fouten, voordat het grote gevolgen kan hebben.

Let op de vloeistoffen

Er zijn een aantal vloeistoffen in de auto die de auto ook echt nodig heeft. Een belangrijke is natuurlijk de motor olie. Daarnaast heeft de auto koel vloeistof, rem vloeistof en vloeistof voor de ruitenwissers. Houd in de gaten of deze vloeistoffen aangevuld zijn en vul ze indien nodig op tijd aan. Wanneer je zelf niet denkt dit goed in te kunnen schatten, is het raadzaam om professionele hulp te zoeken bij bijvoorbeeld een garage of de auto dealer waar de auto gekocht is. Dit op tijd doen kan problemen en hoge rekeningen voorkomen.

Controleer de banden

Controleer altijd goed de banden van de auto. Het liefste elke tien dagen, indien dit mogelijk is. Dit is namelijk erg belangijk. Wanneer je met banden rijdt die niet hard genoeg zijn, dan rijdt de auto niet prettig en het kost ook veel meer benzine. Ook slijten de banden sneller en het vervangen van banden is erg duur. Probeer dit altijd te voorkomen door goed onderhoud.