Wat is mijn auto waard tegenwoordig?

Wat is mijn auto waard tegenwoordig?

13 juli 2023 0 Door Admin

Wat is mijn auto waard wanneer ik hem tegenwoordig zou willen verkopen? Dat is een vraag die erg veel mensen zich stellen. De reden hiervoor kan uiteraard sterk uiteenlopend zijn. Misschien heb je bijvoorbeeld wel net een elektrische fiets gekocht en ben je er achter gekomen dat je niet langer behoeften hebt aan een auto waardoor je deze wenst te verkopen? Of misschien heb je wel een ander voertuig op het oog waardoor je even wil bekijken hoe je financiële middelen ervoor staan. In ieder geval, stel jij jezelf ook de vraag over welke waarde jouw auto beschikt? Dan zal je tot de vaststelling komen dat er een zeer eenvoudige manier bestaat om daar achter te komen.

Waar rekening mee houden bij de waarde bepalen van je auto?

‘Wat is mijn auto waard’ is een vraag die in de praktijk ontzettend vaak voorbij komt. Dat is het gevolg van het feit dat er verschillende situaties bestaan waarin mensen de keuze kunnen maken om hun bestaande auto te verkopen en bijvoorbeeld een nieuw exemplaar aan te open. Bij het bepalen van de actuele waarde waar je auto over beschikt dien je onder meer rekening te houden met:

  1. Het aantal kilometers die op de teller van het voertuig staan;
  2. De actuele staat van het voertuig dat je wenst te verkopen;
  3. De marktomstandigheden op moment van de verkoop;
  4. Of het voertuig een ongevallengeschiedenis heeft of niet;
  5. De populariteit van het voertuig dat je wil verkopen;

Er valt in de praktijk nooit helemaal concreet een antwoord te geven op de vraag ‘wat is mijn auto waard’. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs die dealers bereid zijn om te betalen aanzienlijk uiteenlopend kan zijn. Het is dus met andere woorden best mogelijk dat de ene dealer je een aanzienlijk groter bedrag wil betalen in vergelijking met de andere dealer.

Wat is mijn auto waard na een ongeval?

Wat is mijn auto waard na een ongeval? Ook hiervoor geldt dat het een vraag is welke niet zelden voorbijkomt. Het antwoord op deze vraag is uiteraard sterk afhankelijk van de staat van het voertuig. In principe is het zo dat er vaak vooral wordt gekeken naar de onderdelen die mogelijks nog voor een bepaalde prijs verkocht kunnen worden. Alleen wanneer er slechts sprake is van echt oppervlakkige schade is het mogelijk dat er nog wordt gedacht in functie van het daadwerkelijk voertuig dat wordt aangeboden. Is de herstelkost groter dan de actuele waarde van de auto? In dat geval is er doorgaans sprake van en totaalverlies. Als je allrisk bent verzekerd komt de verzekeraar hier wel in tussen.

Wat is mijn auto waard binnen enkele jaren?

Wat is mijn auto waard binnen enkele jaren? Ook hiervoor geldt dat het een vraag is welke veel mensen zich stellen. De waarde van auto’s binnen enkele jaren van nu zal sterk worden beïnvloed door de opkomst van elektrische voertuigen. Dat is een trend die we zelfs tegenwoordig al zien ontstaan. Het hoeft niet gezegd dat benzine- en dieselwagens richting de toekomst hun waarde veel minder goed vast zullen weten te houden dan tegenwoordig het geval is. Heb je hulp nodig bij het berekenen van de waarde van jouw auto? Ga dan eens naar de website van Thissen autos!