Auto kapot, maar wel wat centen rijker!

Auto kapot, maar wel wat centen rijker!

1 april 2021 Uit Door Admin

Zodra je auto een sloopauto wordt is er nog maar weinig mee te doen, tenslotte kan de auto niet meer de weg op. De keuze om de oude auto te verkopen aan een autosloperij is dan ook in veel gevallen de beste optie, je krijgt direct een prijsvoorstel voor de auto en wanneer je het bod aanvaardt zul je het geld ook snel ontvangen. Een sloopauto als geheel verkopen is een betere beslissing dan het verwijderen van onderdelen die nog in de auto zitten.

Hoe bepaalt de autosloperij de prijs?

Een autosloperij zal altijd een prijsvoorstel opstellen voor de sloopauto. Toch loont het vaak wel om vooraf onderzoek te doen naar de waarde van de onderdelen die nu nog in je auto zitten. Door hier een totaalsom van te maken kun je vergelijken hoe goed het prijsvoorstel van de autosloperij is. Zit deze er ver onder? Wees dan eerlijk en zeg dat je denkt meer voor de sloopauto te kunnen krijgen, en laat de berekening zien. De autosloperij zal dan of een hoger bod uitbrengen, of je laten lopen. Dit laatste lijkt misschien vervelend, maar er zal altijd een andere autosloper zijn die een beter bod uitbrengt wanneer het eerste bod veel te laag is.

Voorbeeld van de prijs van een sloopauto

Stel: jouw auto is betrokken bij een ongeval en is nu een sloopauto. Bekijk dan eerst de onderdelen van de auto die nog goed zijn. Zelfs wanneer de auto total-loss verklaard is zullen er nog bruikbare onderdelen zijn. De stoelen, wielen, banden, de deuren, alles heeft een waarde, vooral wanneer het nog in goede staat is. Kleine beschadigingen kunnen de waarde echter al snel laten dalen. Voor een volledig beklede auto met een bouwjaar na 2000 zul je al snel een bedrag boven de duizend euro vangen. Voor een oude auto uit 1980 met veel roestplekken mag je tevreden zijn met een paar honderd euro.