Brommobiel Kopen

Brommobiel Kopen

14 april 2021 0 Door Admin

Als u geen auto wilt kopen, of uw rijbewijs wordt niet verlengt, kunt u er voor kiezen een brommobiel te kopen. Ook wel een 45 km/h auto. Zo’n brommobiel heeft veel voordelen, maar een brommobiel kopen doe je niet zomaar. Waar moet een brommobiel aan voldoen? Wat kost een brommobiel eigenlijk en welke opties zijn er? Op al deze vragen geven wij u graag antwoord.

Een brommobiel kopen. Waar moet u op letten?

Een brommobiel is een 45 km auto waar maximaal twee personen in kunnen. Om een brommobiel te besturen heeft u een bromfietsrijbewijs of normaal autorijbewijs nodig. Met een brommobiel mag u gewoon de weg op. Ideaal als u geen auto(rijbewijs) heeft, maar wel boodschappen wilt doen, vrienden wilt bezoeken of een dagje uit wil.

Een brommobiel kopen heeft dus verschillende voordelen, maar waar moet u precies op letten als u zo’n brommobiel koopt?

#1 Staat van de brommobiel

Als u er voor kiest om een tweedehands brommobiel te kopen, is de staat van het brommobiel belangrijk. Het voordeel is dat tweedehands brommobielen prijstechnisch interessanter zijn, maar helaas verkeren ze vaak in niet al te beste staat. Als u toch besluit om een tweedehands brommobiel te kopen, let dan op de motor, de staat van het chassis, banden etc. Als u geen verstand heeft van auto’s of brommobielen, kunt u er beter voor kiezen een nieuwe te kopen.

#2 Elektrisch of brandstof

Vandaag de dag zijn brommobielen ook elektrisch verkrijgbaar. Oude(re) brommobielen rijden op diesel of benzine. Als u vaak korte afstanden rijdt, en die kans is groot met een brommobiel, kunt u beter kiezen voor een elektrisch model. Dat heeft verschillende voordelen. U hoeft geen diesel of benzine te tanken en het is een duurzamere manier van reizen.

#3 De opties

Net als bij normale auto’s, heeft u bij brommobielen verschillende opties. Zo zijn airconditioning, parkeersensoren en een radio geen overbodige luxe. De nieuwste modellen zijn vaak uitgerust met deze opties. Uiteraard moet dit allemaal wel in uw budget passen dus bedenk van tevoren wat u wel en niet wilt.

#4 Het prijskaartje

Last but not least: het prijskaartje. Een brommobiel kopen is alleen interessant als u weet wat de kosten zijn en die variëren enorm. Een nieuwe kost al snel zo’n €10.000. Een hoop geld, maar dan heeft u ook wel een nieuwe die jaren mee kan. Een tweedehands brommobiel is goedkoper, maar gaat minder lang mee én u weet niet of het mankementen heeft.

Wilt u meer weten over het kopen van brommobielen? Kijk dan bij AIXAM. Marktleider in brommobielen.