Volvo pure electric XC40: voordelen & specificaties

Volvo pure electric XC40: voordelen & specificaties

2 december 2021 0 Door Admin

Het Zweedse automerk Volvo staat bekend als een van de betrouwbaarste autoproducenten ter wereld. Volvo’s gelden als robuuste auto’s, die tegen een stootje kunnen, enorm veilig zijn en heerlijk rijden. Een recent model dat aan al deze Volvo-kenmerken voldoet, maar nog een paar stapjes verder gaat, is de Volvo pure electric XC40. Wat maakt deze elektrische auto zo uniek? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de nu al revolutionaire Volvo pure electric XC40.

De Volvo pure electric XC40 is een unieke elektrische auto met maar één elektromotor

Opvallend aan het spiksplinternieuwe model Volvo pure electric XC40, dat per 1 september van 2021 op de markt gekomen is, is dat deze 231pk elektrische auto door slechts één elektromotor wordt aangedreven. De vorige uitvoering van de Volvo pure electric was voorzien van twee elektromotoren en was een 408 pk elektrisch voertuig. Het mooie aan het nieuwe model elektrisch Volvo dat nu te koop is, is dat deze elektrische auto zeer geavanceerd en modern is. Zo is dit Volvo-model voorzien van een infotainment applicatie met van Google. In dit systeem zijn Google Assistant, Google Play Store, Bluetooth en Google Maps geïntegreerd. Erg aantrekkelijk is daarbij dat je bij de aankoop van een Volvo pure electric XC40 ook een zogenoemde ‘Care Package’ krijgt. Dit is een servicepakket dat bestaat uit 3 jaar gratis garantie én onderhoud. Waarschijnlijk hoef je van deze service geen gebruik te maken, omdat Volvo een uitstekend automerk is. Maar het geeft wel extra zekerheid op kwaliteit!

Volvo pure electric XC40: de prijs is scherper dan ooit

Voordelig aan de nieuwe Volvo pure electric is verder het feit dat de actieradius van dit model met 400 kilometer meer dan uitstekend te noemen is. De Volvo pure electric XC40 is daarbij 150 kilogram lichter dan de vorige uitvoering. Dat betekent dat je minder energie verbruikt, natuurlijk ook omdat er maar één elektromotor in deze elektrische Volvo zit.

Last but not least is er nog iets wat de Volvo pure electric interessant maakt. Dat is de scherpe prijs van deze elektrische auto. Met een kostprijs van 45.995 euro betaal je voor de nieuwe Volvo ruim 10.000 euro minder dan voor de eerder 408 pk-uitvoering.