Contactloze autosleutels zijn de norm geworden

Contactloze autosleutels zijn de norm geworden

12 januari 2023 0 Door Admin

In een wereld die zich steeds verder ontwikkelt, zijn contactloze autosleutels nu de norm. Deze autosleutels bieden een veiligere en handigere manier om toegang te krijgen tot uw voertuig. Met contactloze autosleutels hoeft u zich geen zorgen te maken dat u uw autosleutels verliest of kwijt raakt, want ze maken gebruik van draadloze technologie om uw auto te ontgrendelen.

Deze technologie werkt door de aanwezigheid van de sleutel in de buurt van de auto te detecteren en vervolgens de elektronische centrale vergrendeling van de auto te activeren. U tikt of zwaait gewoon met de sleutel in de buurt van de auto en deze wordt automatisch ontgrendeld. Bovendien bieden contactloze autosleutels ook extra veiligheid, omdat ze veel moeilijker te stelen zijn dan traditionele sleutels. Daardoor worden contactloze autosleutels snel de standaard voor het ontgrendelen van uw auto, en bieden ze een handige en veilige manier om toegang te krijgen tot uw auto.

Wat zijn contactloze autosleutels?

Contactloze autosleutels zijn een soort elektronische autosleutel die gebruik maakt van Near Field Communication (NFC) technologie om uw auto te ontgrendelen. NFC-technologie gebruikt elektromagnetische golven om de aanwezigheid van de sleutel te detecteren en vervolgens de auto te ontgrendelen. Soms gaat het contact stuk van deze sleutel en kun je je auto niet meer openen. In dat geval neem je contact op met Autodeur SOS.

Let er bij het kiezen van een contactloze autosleutel op dat deze werkt met uw auto. De meeste nieuwe auto’s en SUV’s worden standaard geleverd met een ge├»ntegreerd toetsenbord dat werkt met elke NFC-compatibele autosleutel. Als u echter een oudere auto hebt, moet u misschien upgraden naar een nieuwe elektronische autosleutel. Gelukkig bieden de meeste autodealers een elektronische upgrade met een nieuwe autosleutel die NFC-technologie gebruikt.

Hoe contactloze autosleutels werken

In veel contactloze toegangskaarten wordt RFID-technologie gebruikt. Een RFID-lezer wordt bij de deur geplaatst om de kaart te lezen. Wanneer u op de activeringsknop op de kaart drukt, zendt deze een radiofrequentiesignaal uit dat de lezer detecteert. De lezer stuurt vervolgens een signaal naar de deur en ontgrendelt deze. Wanneer u met uw contactloze autosleutel naar de auto loopt, detecteert de lezer van de auto de sleutel en stuurt hij een signaal naar de centrale vergrendeling van de auto. De auto wordt ontgrendeld en u kunt de deur openen en wegrijden. Bij thuiskomst legt u de sleutel gewoon bij de auto en de deur wordt opnieuw ontgrendeld.

De RFID-chip van de sleutel heeft een klein, continu elektromagnetisch veld. Wanneer je de sleutel in de buurt van de auto legt, voedt het elektromagnetische veld van de chip het elektromagnetische veld van de auto. De twee velden interageren, en het elektromagnetische veld van de auto schakelt het elektromagnetische veld van de chip uit. Het elektromagnetische veld van de auto, dat de centrale vergrendeling van de auto voedt, wordt ingeschakeld. Hierdoor wordt de deur van de auto ontgrendeld. Deze nieuwe technologie heeft ook gevoeligheden. Gelukkig zijn ze vrijwel altijd waterdicht, maar sterke andere signalen kunnen de eigen signalen verstoren. Andere meer schadelijke straling kan de sleutel kapot maken waardoor je een autosleutel reparatie service nodig hebt.

Hoe gebruik je contactloze autosleutels

Wanneer u een contactloze autosleutel koopt, wordt deze geleverd met een kaart waarmee u de sleutel online kunt registreren. U kunt de sleutel dan volgen als hij ooit verloren of gestolen wordt.

Bovendien kunt u de sleutel extra beveiligen met een pincode of vingerafdruk. Als een dief de sleutel probeert te gebruiken, wordt de auto niet ontgrendeld tenzij de juiste code of vingerafdruk wordt ingevoerd. Bovendien kunt u ook een virtuele account instellen waarmee u de sleutel kunt deactiveren als hij verloren of gestolen wordt. Dit is een geweldige functie voor ouders die de sleutels van hun kinderen willen bijhouden.

Populaire fabrikanten van contactloze autosleutels

Key-to-go – Deze fabrikant van autosleutels biedt een breed scala aan keyless entry producten. Key-to-go heeft een verscheidenheid aan stijlvolle autosleutelhangers die in verschillende kleuren worden geleverd. Bovendien biedt Key-to-go ook een handige sleutelvinder waarmee u uw vermiste sleutels op een kaart kunt volgen.

Autolocks – Deze fabrikant biedt een verscheidenheid aan keyless entry producten, zoals sleutelhangers en sleutelvinders. Autolocks biedt ook een verscheidenheid aan stijlvolle autosleutelhangers in verschillende kleuren.

Autotap – Deze fabrikant van autosleutels biedt een breed scala aan producten voor sleutelloze toegang. Autotap heeft een verscheidenheid aan stijlvolle autosleutelhangers die komen in een verscheidenheid aan kleuren. Bovendien biedt Autotap ook een handige sleutelvinder waarmee u uw vermiste sleutels op een kaart kunt volgen.