Je motor parkeren? Dit is waar je op moet letten!

Je motor parkeren? Dit is waar je op moet letten!

30 december 2021 0 Door Admin

Het parkeren van je motor is in verschillende gemeente verschillend. Zo mag je in sommige gemeente niet meer parkeren op de stoep, maar moet je dat betaald doen. Controleer altijd het parkeerbeleid van de gemeente waar je je motor gaat parkeren zodat je niet voor verrassingen komt te staan en tegen boetes aanloopt. Een goed motorslot kopen is essentieel als je je motor veilig op slot wilt zetten.

Is er een betaling nodig voor het parkeren van je motor?

Of je wel of niet moet betalen voor het parkeren van je motor hangt helemaal af van de parkeerplaats zelf. Als je te maken krijgt met een beleid met het toestaan van parkeren op de stoep dan is daar geen betaling voor nodig. Parkeer je je motor in een parkeervak of straat dan is het afhankelijk van de gemeente of je moet betalen of niet. En elke gemeente heeft weer een ander beleid dus wees je bewust van de reglementen.

Hoe zit het met parkeren in een blauwe zone?

In Nederland krijg je wel eens te maken met blauwe zones. Wat zijn deze zones precies? Dit zijn zones waar je als motorvoertuig met meer dan twee wielen een speciale parkeerschijf nodig voor moet hebben om te parkeren. Je herkent een blauwe zone aan de blauwe streep langs een stoeprand. Is er ook een parkeerschijf nodig voor een motor op twee wielen? Nee, die is er niet, dus je kan met je motor gewoon parkeren in een blauwe zone zonder parkeerschijf.

Je motor verkeerd parkeren

Het kan voorkomen dat je je motor verkeerd parkeert, bewust of onbewust. Zodra je de motor verkeerd parkeert riskeer je een boete. En in sommige gevallen gebeurt het zelfs dat ze je motor wegslepen, alhoewel dit zelden voorkomt. Je krijgt meestal een geldboete die rond de 95 euro ligt. Een boete krijgen als je je motor neerzet in een blauwe zone geldt dus niet, want dat mag gewoon. Let wel op dat je je motor goed op slot zet, zodat je geen risico loopt dat de motor gestolen wordt. Met een motorslot kopen voorkom je diefstal.