Autodiefstal voorkomen? Dit kun je doen

Autodiefstal voorkomen? Dit kun je doen

16 augustus 2021 0 Door Admin

Voor veel mensen is hun auto van groot belang. Ze gaan er bijvoorbeeld dagelijks mee naar het werk, doen er boodschappen mee en gaan er mee op bezoek bij vrienden en familie. Dus wanneer je auto wordt gestolen is dat heel vervelend. Je wilt er dus alles aan doen om diefstal van je auto te voorkomen. In dit artikel geven we je daarvoor een aantal tips.

Parkeer je auto in het zicht

Deze tip kost je niks, maar verkleint de kans op autodiefstal aanzienlijk. Het is heel simpel, als je je auto in het zicht parkeert is de kans op diefstal een stuk kleiner dan wanneer je hem in een steegje parkeert.

Zorg dus altijd dat je auto in het zicht geparkeerd staat, zodat buurtbewoners het snel zullen opmerken als iemand probeert om je auto te stelen. Het is overigens ook aan te raden om je auto vaak op dezelfde plek te parkeren.

Op ten duur gaan mensen namelijk herkennen dat de auto van jou is. Ze worden dan achterdochtig als er ineens iemand anders je auto probeert te openen.

Leg geen waardevolle spullen in je auto

Wanneer er waardevolle spullen in je auto liggen is de verleiding extra groot om je auto te stelen. Criminelen hebben dan immers dubbele winst: je auto en je waardevolle spullen. Er zijn mensen die denken dat wanneer ze hun waardevolle spullen bijvoorbeeld in de achterbak verstoppen ze geen risico lopen.

Maar dat is niet waar. Criminelen hebben namelijk apparatuur waarmee ze bijvoorbeeld laptops kunnen dicteren. Dus zonder dat ze in je auto kunnen kijken weten ze of er apparatuur in ligt.

Installeer een alarmsysteem.

Het is eigenlijk best vreemd dat er nog veel automerken zijn die niet standaard een alarmsysteem in hun auto’s installeren. Heb je dus een auto zonder alarmsysteem gekocht? Laat dan alsnog een alarmsysteem inbouwen. Als bij een inbraakpoging ineens het harde geluid van het alarm afgaat heeft dat een afschrikwekkende werking op criminelen.

Beveilig je auto met goede sloten

Naast de standaardsloten waarmee je auto vergrendeld wordt, kun je er voor kiezen om je auto van extra sloten te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan een motorkapslot, waarmee je voorkomt dat er waardevolle onderdelen die zich onder de motorkap bevinden worden gestolen.

Naast een slot om de motorkap mee te vergrendelen is een versnellingsbakslot een goede investering. Met een slot om de versnellingsbak mee te vergrendelen is schakelen met de versnellingspook niet meer mogelijk. Een perfect slot om de kans autodiefstal te voorkomen als je het ons vraagt!

Parkeer je auto in de garage

Wanneer je garage hebt raden we je aan om je auto in de garage te parkeren. Op die manier moeten inbrekers eerst je garagedeuren openbreken voordat ze bij je auto kunnen. En bovendien zien ze van buiten af niet of er behoud een auto in je garage staat.

Stuur ons jouw tip tegen autodiefstal

Heb je nu zelf nog een andere goede tip tegen autodiefstal die we niet in dit artikel hebben benoemd? Stuur ons dan even een mailtje met jouw tip, we plaatsen graag bij.