Je boot verzekeren? Drie goede redenen om het te doen!

Je boot verzekeren? Drie goede redenen om het te doen!

19 juni 2023 0 Door Admin

Je boot verzekeren is in de praktijk met absolute zekerheid iets waar je als eigenaar van een dergelijk vaartuig zeker en vast over na zal willen denken. Het spreekt immers voor zich dat een boot een niet onaanzienlijk kapitaal vertegenwoordigd. Het afsluiten van een verzekering voor je boot kan op verschillende manieren gebeuren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor alleen een WA-verzekering, maar daarnaast kan je ook kiezen voor een uitgebreidere verzekering zoals bijvoorbeeld een WA+ beperkt of een WA+ volledige cascoverzekering. Hoe het ook zij, ben jij nog niet helemaal overtuigd van het feit of een bootverzekering afsluiten al dan niet een goed idee is? Dan is het zonder meer interessant om de onderstaande informatie door te nemen.

Reden 1: Alleen op deze manier bescherm je, je investering

Een boot verzekeren zorgt er in eerste instantie voor dat je natuurlijk een behoorlijke investering zal moeten doen. Het spreekt voor zich dat je deze investering bij een schadegeval niet zomaar in rook op zal willen zien gaan, integendeel. Omwille van deze reden is het afsluiten van een bootverzekering alvast een meer dan uitstekende keuze. Hou er in ieder geval rekening mee dat de wateren steeds drukker bevaren worden. Dit heeft als gevolg dat ook het risico op een ongeval alleen maar toeneemt. De verwachting is uiteraard dat dit ook in de toekomst niet snel zal veranderen.

Reden 2: Je kan ze afsluiten geheel op maat van jouw budget

Voor een boot verzekeren geldt in de praktijk dat het kan gebeuren geheel op maat van het budget dat je daarvoor beschikbaar hebt. Heel wat mensen gaan ervan uit dat het afsluiten van een bootverzekering in de praktijk altijd aanzienlijke financiële inspanningen vereist. Dat is echter niet helemaal correct. Je kan er immers ook voor kiezen om gewoon een WA-verzekering af te sluiten zodat gewoon de schade aan derden wordt gedekt. Hoe dan ook, ook wanneer je slechts over beperkte(re) financiële middelen beschikt is het zo dat het zeker en vast een aanrader kan zijn om ervoor te kiezen om één van de verschillende bootverzekeringen op de markt af te sluiten.

Reden 3: Een boot verzekeren is soms wel degelijk verplicht

Er is de voorbije jaren reeds behoorlijk wat gezegd en geschreven over het al dan niet verplicht zijn van het verzekeren van een boot. Zoveel is ongetwijfeld ook bij jou wel bekend. In de basis geldt hier in Nederland dat er geen sprake is van een wettelijke verplichting. Dit gezegd hebbende is het zo dat dit wel het geval kan zijn in andere landen. Denk hierbij bijvoorbeeld maar eens aan landen als:

  • Griekenland;
  • Kroatië;
  • Spanje;

In enkele van Europa’s bekendste en populairste vakantiebestemmingen is het dus wel degelijk verplicht om je boot verzekeren. Ben je van plan om met jouw boot hiernaar op vakantie te gaan? Dan spreekt het voor zich dat je hier altijd rekening mee zal willen en moeten houden. Ook in Nederland geldt er overigens soms een verplichting. Dit bijvoorbeeld wanneer je wenst deel te nemen aan wedstrijden. Ook hier kan een boot verzekeren dus wel degelijk verplicht zijn.

Meer informatie nodig? Ga dan naar Eerdmans.nl!