Goedkoopste rijschool kiezen

Goedkoopste rijschool kiezen

2 april 2021 Uit Door Admin

Het kiezen van een rijschool was vroeger een makkelijke keuze. Er waren slechts enkele mogelijkheden, meestal was de goedkoopste of de rijschool die het dichtste bij was de gedoodverfde favoriet. Echter is er met een wildgroei aan slechte rijscholen een probleem bij gekomen. Vele van de huidige rijschooleigenaren hebben besloten om zelf een rijschool op te richten. Je hebt hier immers naast je rijbewijs maar één extra diploma voor nodig. Voor veel mensen die geldproblemen hebben lijkt dit dus een hele goede oplossing.

Pas op bij het kiezen!

Echter rekenen sommige van deze rijschooleigenaren veel te hoge tarieven voor wat ze eigenlijk te bieden hebben. Ze hebben weinig tot geen ervaring en laten je veel te lang lessen. Dit is voor jezelf natuurlijk vervelend, maar mooi weer een inkomstenbron voor de rijschooleigenaar.

Betrouwbare rijschool

De juiste rijschool kiezen is dus lastig. Ons advies is om een algemene, betrouwbare rijschool te kiezen die al meer dan 10 jaar bestaat. Ook zul je moeten kijken naar slagingspercentages en in hoeveel lessen dit kostte. Je zult ook moeten kijken naar het daadwerkelijke tarief van de rijschool. Dit zal bij de betere wat duurder zijn dan bij de andere. Maar let op: er zitten soms bluffers tussen.

Rijschool eigenaren die ‘extra’ geld vragen en zo ‘betrouwbaar’ over proberen te komen. Trap hier niet in! Een extra tip die je van ons krijgt, kijk naar de website. Hoe mooier en functioneler de website, des te betrouwbaar de rijschool is. Helaas zegt ook dit niet alles. Bekijk altijd alle rijscholen met een (al geslaagde) vriend of ouder, die kunnen je vaak ook tips geven.