Het Theorie Examen

Het Theorie Examen

28 mei 2021 Uit Door Admin

Het auto theorie examen is een belangrijk onderdeel van het complete auto examen. Immers moet je eerst voor de auto theorie zijn geslaagd voor je met het echte werk mag beginnen. Gelukkig kun je theorie online ook oefenen. Elk examen duurt zo’n ca. 45 minuten en bevat zo’n 65 vragen. Deze vragen zijn onderverdeeld in 3 verschillende onderdelen: gevaarherkenning, regelgeving en verkeersinzicht.

Meenemen naar het examen

Wanneer je naar een CBR examencentrum gaat voor je examen heb je eerst een inschrijving gedaan. Bij deze inschrijving ontvang je een oproepkaart. Het is verstandig om deze oproepkaart mee te nemen naar je examen. Daar staat alle informatie die je nodig hebt op. Ook moet je een geldig identiteitsbewijs meenemen. Dit kan een ID-kaart of een paspoort zijn.

Examen mogelijkheden

De auto theorie examens zullen klassikaal worden afgenomen. Wanneer je het examen gaat doen krijg je de keuze tussen 3 verschillende talen: Nederlands, Engels en Turks. Wanneer je deze 3 talen niet spreekt of bijvoorbeeld dyslexie, faalangst of leerproblemen niet hebt dan kom je in aanmerking voor een individueel auto theorie examen. Er wordt echter geen examen gegeven in een andere taal dan de bovengenoemde talen. Je krijgt dan een individuele tolk. Deze tolk dien je zelf in te huren bij het bedrijf TolkenNet. Een ander voordeel van een individueel examen is de onbeperkte tijd die je krijgt voor het maken van je examen. Ook kun je vragen stellen aan je examinator indien een vraag onduidelijk is.

Slagen voor het theorie examen

Je slaagt bij het examen als je van de sectie ‘verkeersinzicht & regelgeving’ meer dan 35 vragen juist hebt en bij de sectie gevaarherkenning 13 vragen goed hebt. In totaal heeft de sectie ‘verkeersinzicht & regelgeving’ 40 theorie vragen, en de sectie gevaarherkenning zo’n 25 vragen.

Gezakt voor je theorie?

Wanneer je zakt bij auto theorie examen zul je opnieuw een afspraak moeten maken voor het nieuwe examen wat je gaat maken. Je moet dus goed letten op je planning en nog geen rijlessen nemen als dit nog niet is toegestaan. Dit is belangrijk, anders kom je tot onverwachte (en onnodige) kosten!