Een wandeling pakken met de hond

Een wandeling pakken met de hond

12 januari 2023 0 Door Admin

Wanneer je met je hond een eind gaat wandelen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ook is het belangrijk te weten of je met de auto naar bijvoorbeeld het bos gaat of dat je direct vanuit je voordeur een eind gaat wandelen. Omdat het voor veel mensen soms nog wel eens een uitdaging is om de hond op een veilige manier mee te nemen in de auto, hebben we een aantal praktische en vooral ook veilige tips voor je, die je kunnen helpen je hond veilig te vervoeren. Je kunt je namelijk vast wel voorstellen wat er gebeurt op het moment dat je betrokken raakt bij een ongeval en je hond los op de stoel naast je zit. Het is daarom dus ook ontzettend belangrijk om je hond goed vast te zetten. Hoe je dit doet, vertellen we je in dit artikel.

Hondenrek

Heb je een grote hond, dan is de kans vrij klein dat deze in een bench past. Je zult dus genoodzaakt zijn om de hond los in de achterbak of op de achterbank te vervoeren. Uiteraard doe je dit niet zonder de juiste veiligheidsmaatregelen. Eén van de manieren waarop jij ervoor kunt zorgen dat je je hond veilig kunt vervoeren, is door gebruik te maken van een hondenrek. Wel is het belangrijk dat je kiest voor een hondenrek die geschikt is voor jouw type auto. Zo kun je kiezen voor een hondenrek voor een hyundai, maar ook voor een Skoda of ander merk.

Bench voor in de auto

Een hondenrek auto is één van de manieren waarop je je hond veilig kunt vervoeren. Maar wist je dat je een wat kleinere hond ook prima in een bench kunt doen? Een auto bench voor honden is een soort hondenkooi die wordt gebruikt om een hond in te vervoeren in een auto. Een autobench is gemaakt van stevig materiaal en heeft vaak een deur of een luik om de hond te kunnen laten in- en uitstappen. Sommige autobenches zijn ook voorzien van ventilatiegaten om de luchtcirculatie te verbeteren. Je kunt ervoor kiezen de bench met je hond op de achterbank te zetten, maar in de kofferbak kan natuurlijk ook. Vooral wanneer je een wat grotere hond hebt, is het aan te raden de bench in de kofferbak neer te zetten.

Hondentuigje

Heb je een wat kleinere hond, dan kun je vaak ook prima uit de voeten met een hondentuigje. Dit is een riem die in principe op dezelfde manier werkt, als dat je gewend bent wanneer je de hond uitlaat. Belangrijk is wel dat je kiest voor een riem die eenvoudig te bevestigen is en ook niet te lang is. Op het moment dat er dan iets gebeurt, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je hond alsnog alle kanten op kan vliegen. De riem bevestig je aan de ene kant natuurlijk aan het tuigje van je hond en aan de andere kant vaak aan een speciale lus bij de hoofdsteun.