Een draadloze achteruitrijcamera, ideaal?

Een draadloze achteruitrijcamera, ideaal?

10 januari 2023 0 Door Admin

Geen zin in gepruts met kabels bij de installatie van jouw achteruitrijcamera? Ga dan voor een draadloze achteruitrijcamera! Hierdoor kan je op een veilige manier deelnemen in het verkeer en ben je van alle gemakken voorzien, zonder het jezelf onnodig moeilijk te maken

Maar is een draadloze achteruitrijcamera altijd de beste optie? In dit artikel zal ik stilstaan bij de voor- en nadelen van de aanschaf van een draadloze achteruitrijcamera.

Welk type?

Een groot voordeel van een draadloze achteruitrijcamera is de gemakkelijke installatie. Een achteruitrijcamera zonder bedrading is echter niet ideaal voor elk type voertuig. Een personenauto verschilt uiteraard in alle opzichten van een trekker met oplegger. Wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met een trekker met oplegger, is een draadloze achteruitrijcamera ideaal. Bij een achteruitrijcamera met bedrading zal er dan namelijk al gauw onbewust een kabel kapot worden getrokken. Deze kabels zitten in dat geval namelijk tussen de trekker en de oplegger, en worden door de chauffeur gauw vergeten. Een draadloze achteruitrijcamera kan dan voor meer veiligheid zorgen en zal minder snel sneuvelen. Wil je een achteruitrijcamera kopen? Zorg dan wel dat u een camera koopt die bij uw voertuig past.

Langere levensduur

Wat ook fijn is aan draadloze achteruitrijcamera’s, is dat deze een langere levensduur hebben. Er zijn namelijk geen kabels die kapot zouden kunnen gaan. Daar staat tegenover dat een draadloze achteruitrijcamera uiteraard via onder andere wifi, bluetooth of 4G werkt. Een risico hiervan is dat de verbinding onderschept zou kunnen worden. Dit brengt de verkeersveiligheid in gevaar. Hierom is het zeer van belang dat je zeker weet dat je een draadloze achteruitrijcamera koopt van uitstekende kwaliteit.

Meerdere camera’s aanschaffen

Het is ook van belang dat u goed nadenkt over het aantal camera’s dat u aanschaft. Je kan alleen een achteruitrijcamera aanschaffen, maar dit zorgt niet automatisch voor minder schade in het algemeen. Hiervoor zou je meerdere camera’s kunnen aanschaffen, waardoor er meer inzicht in het voertuig wordt gecreëerd. Schade aan het voertuig wordt hiermee zo veel mogelijk beperkt. Wanneer er meerdere achteruitrijcamera’s worden aangeschaft, is de draadloze optie uiteraard voor de hand liggend. Je bespaart jezelf er heel wat installatietijd mee.

Plaats van gebruik

Bij de aanschaf van een draadloze achteruitrijcamera moet ook rekening worden gehouden met waar het voertuig zich bevindt. In een stad zal doorgaans betere verbinding zijn dan op het platteland. Bij slechte verbinding is er een risico dat de camera niet naar behoren werkt. Denk hier dus goed over na en vraag indien mogelijk om advies van een specialist.

Kortom, draadloze achteruitrijcamera’s zijn gemakkelijk te installeren én hebben een lange levensduur. Daar komt wel bij kijken dat de draadloze optie niet bij elk type voertuig de beste keuze is. Koop dus niet zomaar een draadloze achteruitrijcamera, maar inventariseer de opties in jouw situatie nauwkeurig!