Waar jij op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe auto

Waar jij op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe auto

23 maart 2022 0 Door Admin

Ga je jouw eerste auto aanschaffen of is je oude auto weer toe aan vervanging? Lees dan hier waarop je moet letten bij de aanschaf van een nieuwe auto. Zo maak je een goede beslissing bij de aankoop van een nieuwe auto.


Soort auto
Bedenk wat voor auto je wilt. Een kleine auto is bijvoorbeeld erg handig met inparkeren als je in een stad woont. Echter passen in deze soort auto’s vaak maar weinig mensen. Het is belangrijk dat je bedenkt wat je plannen zijn in de toekomst. Als je jouw gezin wilt uitbreiden is zo’n auto totaal niet geschikt. Bedenk ook hoelang je de auto ongeveer wilt houden voordat je weer een nieuwe auto koopt. Als je pas over vijf jaar kinderen wilt is een kleine auto wel een optie als je de auto slechts vijf jaar wilt behouden. Als je al wat ouder bent of snel rugklachten hebt is het belangrijk om te kiezen voor een auto waar je makkelijk in kunt stappen.

Keuze qua merk
Er zijn tegenwoordig vele soorten merken qua auto’s en er komen steeds meer merken bij. Dit kan de keuze voor een soort merk lastig maken. Elke merk heeft ook andere kenmerken, zoals garantietermijn, brandstofverbruik en energielabel. Een goed merk en model is bijvoorbeeld Subaru XV.  Dit model bevindt zich in het segment van Nissan Qashqua en Kia Sportage. Dit model heeft onder andere een permanente vierwielaandrijving en staat wat hoger op de wielen. Hierdoor kan je makkelijker instappen. Als je op vakantie gaat met een caravan is dit model ideaal. De auto kan namelijk makkelijk een caravan trekken.

 

Zoek een betrouwbare aanbieder
Kies voor een aanbieder die betrouwbaar is. Er zijn tegenwoordig vele autohandelaren. Zo kan je niet alleen in winkels auto’s kopen, maar ook op websites zoals Marktplaats. Er worden helaas ook regelmatig mensen opgelicht, doordat bijvoorbeeld de kilometer teller omlaag is gezet. Een betrouwbare winkel is bijvoorbeeld de SubaruStore, SubaruStore vind je in verschillende steden, zoals Doetinchem, Heemskerk en Bornerboek.

De aanschaf van een auto is niet iets wat je snel moet doen. Neem daarom de tijd om je te oriënteren. Denk goed na over je wensen en vraag advies. Door een proefrit te maken ervaar je hoe de auto rijd. Bedenk voor je oriëntatie ook welk budget je voor de auto hebt. Zo voorkom je dat je verleid wordt door een aankoop waar je later spijt van krijgt.