Tegen een rijden door rood boete ga je altijd in bezwaar

Tegen een rijden door rood boete ga je altijd in bezwaar

17 maart 2022 0 Door Admin

Het is niet fijn om een rijden door rood boete te krijgen en €250 te moeten betalen. Toch zijn er voldoende mensen die dit geld gewoon overmaken en verder gaan met hun leven. Eigenlijk is dat zonde, want situaties bestaan waarin de boete onterecht was. Vaak weet je wel wanneer je door het rode licht gereden bent, vooral als het een kruispunt met een flitser was. Kun je je het voorval niet meer herinneren, dan is het altijd goed om in bezwaar te gaan. Zelfs als je weet dat je door rood bent gereden, is het mogelijk dat je je bezwaar tegen je rijden door rood boete toch wint. En dat scheelt een boel geld.

Succesvol bezwaar indienen tegen je rijden door rood boete

Niemand betaalt graag voor iets wat ze niet gedaan hebben. En als je een rijden door rood boete ontvangt is het altijd goed om je dossier op te vragen en te beoordelen of je terecht bent beschuldigd. Een flitser of een agent kan namelijk ook een fout gemaakt hebben. In de onderstaande situaties is het heel goed mogelijk dat jouw boete wordt kwijtgescholden.

1.     Het stoplicht stond niet op rood

Soms gebeurt het dat de flitser een foto maakt op het verkeerde moment. Je ziet daar dan duidelijk op dat het licht gewoon groen was toen jij het kruispunt passeerde. Fouten kunnen altijd voorkomen en door het dossier voor je rijden door rood boete op te vragen toon je dat gemakkelijk aan. Je hoeft dan niet te betalen.

2.     Het rapport van de agent is onduidelijk

Het is ook goed mogelijk dat de rijden door rood boete door een agent is opgelegd. Deze stond dan bij het kruispunt en heeft gezien dat jij door rood reed. Hier moet de agent dan een rapport van maken en eigenlijk moet hij of zij je ook staande houden. Alleen als ze kunnen aantonen dat dat niet mogelijk was, hoeven ze dit niet te doen. Lees het rapport dus goed door en ga na waarom je niet staande bent gehouden. Is er sprake van onduidelijkheden, dan is goed mogelijk dat je boete onterecht zal worden verklaard.

3.     Wel over de streep maar niet door het licht

Als laatste is het mogelijk dat je wel over de stopstreep bent gereden, maar niet door het rode licht. Dat zie je dan ook duidelijk op de foto. Als je auto nog niet onder het stoplicht was doorgereden, ook al was deze rood, is het niet duidelijk of je over de streep stil bent gaan staan. Het is goed mogelijk dat je te laat remde en de stopstreep over bent gegaan zonder het kruispunt op te gaan. Je rijden door rood boete wordt dan veranderd van €250 naar €100, voor niet stoppen voor de stopstreep. Ook al moet je dan nog steeds betalen, dat bedrag is aanzienlijk kleiner dan wanneer je je rijden door rood boete klakkeloos had betaald.