Je theorie examen goed voorbereiden

Je theorie examen goed voorbereiden

21 maart 2021 Uit Door Admin

De grootste fout die mensen maken bij een auto theorie examen is dat men zichzelf onderschat. De belangrijkste tip die wij je kunnen meegeven is: bereid je examen goed voor!

Denk je een moeilijk biologie proefwerk in op de middelbare school (voor de meeste onder ons is dit niet eens lang geleden). Daar heb je ook hard voor moeten studeren. Dit moet ook met een auto theorie examen!

Online oefenen

Bij de meeste mensen zullen direct de woorden ‘dik boek’ in de gedachten verschijnen. Dit is gelukkig niet altijd nodig. Er zijn voldoende online cursussen te volgen. Zo’n cursus is veel interactiever dan een saai boek. Zo zijn er filmpjes, krijg je direct antwoord op je vragen en zijn er ook bij sommige programma’s nog mooie animaties van verkeerssituaties die dingen verduidelijken.

Zeker een aanrader voor mensen met leerproblemen of dyslexie. Bovendien heb je ook geen dure aanschaffingskosten. Het enige wat je nodig hebt is een PC die tegenwoordig wel in zo ongeveer elk huis te vinden is. Let wel op: sommige online cursussen kosten geld. Uiteraard zijn dit wel de wat betere en grafisch mooiere cursussen. Kies naar wat jij belangrijk vindt!

Theorieles van rijschool

Ook kun je theorieles krijgen op een rijschool. Het voordeel hiervan is dat je direct antwoord krijgt op alle vragen die je hebt. Je hoeft dus niet, net zoals bij een online cursus, steeds terug te zoeken. Een vinger in de lucht en een duidelijke vraag is meestal voldoende. Ook bij deze vorm van leren zijn uiteraard filmpjes en een duidelijke uitleg. Het nadeel is dat een klassikale theorieles geld kost.

De leraar die jou helpt met je vragen moet immers betaald worden. Er zijn ook ‘gegarandeerd geslaagd’ cursussen die je offline kunt volgen. Dit zijn veelal oplichters die je direct de antwoorden vertellen ‘met een gerichte training’. Doe dit jezelf en anderen niet aan! Bovendien is het prijzig en je hebt meer kans op onverwachte bekeuringen.

Papieren boeken

Natuurlijk kun je ook gewoon lekker aan de slag met de papieren boeken en de oefenexamens op papier. Vaak is dit de goedkoopste oplossing. Een mooie manier van zelftoetsing omdat je zelf je antwoorden moet nakijken. Dit helpt je in het leerproces. Je kunt dit wat opleuken door nog een extra CD-rom te halen. Daar staan ook video’s die je kunnen helpen bij het leren.