Een checklist voor het kopen van uw eerste auto

Een checklist voor het kopen van uw eerste auto

3 maart 2022 0 Door Admin

Je eerste auto kopen is een spannende ervaring. Hier zijn enkele dingen die u moet overwegen voordat u uw eerste set wielen krijgt. Een rijbewijs is natuurlijk onmisbaar. Voor het besturen van een motor heb je een ander rijbewijs nodig. Wil je deze erbij hebben neem dan een kijkje op https://motor-rijschooldenhaag.nl/.

Nieuw of gebruikt?

Met een nieuwe auto heb je garantie en misschien zelfs een beperkte prijs voor onderhoud – wat betekent dat je precies weet wat je gedurende een bepaalde tijd uitgeeft. Wetenswaardig; Uw auto wordt sneller afgeschreven. Tegen de tijd dat u de dealer verlaat, kan uw auto tot 20% van zijn waarde hebben verloren.

In vergelijking zal een gebruikte auto veel goedkoper zijn. Maar misschien bent u niet 100% zeker van zijn geschiedenis en geeft u uiteindelijk meer uit aan lopende kosten, zoals onderhoud en banden. Wetenswaardig: kijk wat uw autodealer in uw stad zegt over uw gebruikte kaart of vraag iemand die u vertrouwt om een ​​kijkje te nemen. En zorg ervoor dat het schuldenvrij is voordat u koopt.

Of u nu voor een nieuwe of gebruikte auto gaat, kies een auto met een goede reputatie die zijn waarde behoudt. Dit maakt het dagelijkse rijden en doorverkopen gemakkelijker.

Vragen om te stellen wanneer je een auto koopt

 • Wat zijn de standaardfuncties?
 • Wat zijn de kosten onderweg?
 • Hoe lang is de garantie en is er een geplafonneerde prijs voor onderhoud?
 • Zijn er promotionele aanbiedingen?

Vragen die je moet stellen over een gebruikte auto

 • Hoe lang heb je hem al en zijn er andere eigenaren geweest?
 • Heeft u bonnetjes van al het uitgevoerde werk en een volledige onderhoudshistorie?
 • Hoeveel kilometer heeft hij gelopen?
 • Waar wordt het voor gebruikt?
 • Is er ooit een crash geweest?
 • Staat er een schuld op de auto?
 • Heb je er bezwaar tegen dat ik hem laat keuren of er een proefrit mee maak?

Uw geld op orde krijgen

Je hebt een auto gekozen, dus nu is het tijd om uit te zoeken of je het je kunt veroorloven of, als je ouder bent dan 18 jaar, een lening moet aanvragen.

Besparing

Sparen kan even duren, maar u bent vanaf het begin eigenaar van uw voertuig. U kunt een NetBank Saver of GoalSaver gebruiken om u te helpen uw doel sneller te bereiken.

Lenen

Vanaf 18 jaar kunt u overwegen een persoonlijke lening af te lossen die u in termijnen aflost. Dit kan helpen bij de eerste aankoop van uw auto en bij de lopende onderhoudskosten. Geld lenen is echter een grote stap, dus het is belangrijk om een ​​regelmatig inkomen te hebben en een solide plan om elke keer op tijd af te lossen. Houd er rekening mee dat u niet alleen de lening terugbetaalt, maar ook de rente. Bereken hoeveel u zou kunnen lenen.

Als je niet genoeg hebt gespaard, kan een combinatie van de twee beter voor je werken.

Als je in loondienst bent

Een vernieuwde lease is een manier waarop u een nieuwe of gebruikte auto kunt financieren en uw loon vóór belastingen kunt terugbetalen met goedkeuring van uw werkgever. Het kan ook de kosten van uw voertuig bundelen in één eenvoudige betaling. Novated leasing is een vorm van ‘loon offering’, waardoor uw belastbaar inkomen effectief wordt verlaagd.

Onderhandelen en betalen

Onderhandelen is een belangrijk aspect bij het kopen van een auto (nieuw of gebruikt) en makkelijker dan je denkt. Wetenswaardig; wees geduldig. Weglopen is uw recht als koper en u moet bereid zijn te vertrekken als u zich onder druk gezet of onzeker voelt. Neem de tijd om ’s nachts over de auto na te denken, het kan u helpen een rationele beslissing te nemen op basis van feiten in plaats van emotie. Als je eenmaal een prijs hebt afgesproken, moet je een aanbetaling doen (10% is de norm). Het betekent dat de auto niet meer te koop is en aan niemand anders mag worden getoond. Zorg ervoor dat u een ontvangstbewijs krijgt met daarop de relevante partijen, de datum en het bedrag dat u hebt betaald.

Autoverzekering afsluiten

Hoe goed u ook rijdt, u weet nooit zeker wat er gaat gebeuren als u onderweg bent. Afhankelijk van de dekking die u kiest, kan een autoverzekering financiële zekerheid bieden als u betrokken raakt bij een ongeval of als uw auto beschadigd of gestolen is. Wetenswaardigheden: De meeste mensen dekken hun auto af, maar zien de dingen die ze er vaak in stoppen over het hoofd. Dek uw dagelijkse spullen zoals sieraden, camera’s en mobiele telefoons of recreatieve apparatuur zoals een tent of surfplank af met een inboedelverzekering.