Dit moet je weten over VW tuning 

Dit moet je weten over VW tuning 

21 september 2021 0 Door Admin

Ben jij al bekend met VW tuning? Het is een tuning aan de Volkswagen waar je in eerste instantie niet aan gaat denken. Ook kan het zijn dat je bang bent dat de veranderingen schade aanbrengen aan jouw auto. Het tegendeel is echter waar. Er zijn veel professionals te vinden die de tuning voor jou uit kunnen voeren. EQ Performance is een van deze professionals en mag daarom niet ontbreken bij jouw zoektocht. Alleen wil je dan wel weten welke werkzaamheden eraan te behalen zijn. Onderstaande informatie helpt jou om meer kennis te krijgen. 

 

De VW tuning op basis van jouw auto 

Bij VW tuning draait het allemaal om het verbeteren van jouw auto, zonder dat hier grote aanpassingen aangebracht hoeven te worden. Alleen de software op de chip in de injectiemotor zal namelijk geoptimaliseerd worden. Hiervoor wordt de bestaande informatie op de chip vervangen door nieuwe gegevens. Dit gebeurt allemaal op basis van de staat van de auto en het model. De veiligheidsmarge die aangehouden is door de fabrikant kan namelijk nog opgerekt worden. Het vermogen kan daarom met 20 procent of meer verhoogd worden. Jouw auto gaat hierdoor soepeler lopen en je merkt het al vanaf het optrekken. 

 

De verwachtingen worden duidelijk 

Bij VW tuning moet daarom eerst gekeken naar de staat van de auto. Iedere auto is anders en er zullen ook andere resultaten bereikt kunnen worden. Een professional zal hier altijd naar kijken voordat de werkzaamheden beginnen. Zo weet jij wat de verwachte resultaten zijn en in hoeverre je van de investering kunt profiteren. Hier doe je het immers voor. Als de professional met jouw auto aan de slag gaat, zal het allemaal snel klaar zijn. Je bent jouw auto niet lang kwijt en kunt vaak dezelfde dag nog wegrijden bij de garage. 

 

Enkele veranderingen op de chip 

De gegevens die bij VW tuning veranderd worden, hebben betrekking op onder andere de verhoudingen tussen brandstof en lucht, de injectietijd en het ontstekingstijdstip. Hierdoor zal de stand van het gaspedaal veranderen. Je merkt dat een aanraking van het gaspedaal direct opgevangen wordt door de auto, waardoor optrekken eenvoudiger gaat. Daarbij zal het toerental niet direct omhoog schieten. Op de lange termijn zal het daarom ook een brandstofbesparing op gaan leveren. De investering die je hebt gemaakt voor de veranderingen verdient zich op de lange termijn dus weer terug op basis van brandstof. 

 

Ga voor alle informatie 

Door de VW tuning heb je dus altijd veel voordelen te behalen. De werkzaamheden zullen jouw auto aanzienlijk gaan verbeteren en kunnen ervoor zorgen dat jij weer jarenlang kunt genieten van de auto. Je hebt dus een kleinere kostenpost voor de werkzaamheden en kunt direct weer gaan rijden met de auto. Als je eerst meer informatie wilt, kun je altijd in gesprek gaan met een professional. Hierdoor heb je een beter beeld van de mogelijkheden en kun je de daadwerkelijke afspraak maken voor de tuning. Binnen een korte tijd is alles uitgevoerd aan de auto.